Bekalken

Loonbedrijf Hoekstra kan het strooien van kalk voor u verzorgen. Dit kan zowel op grasland, bouwland als bestaand grasland met tot doel de pH-waarde van de grond te verhogen.

 

Voor een optimale groei van gewassen is het belangrijk dat de pH-waarde voor de bodem en plant goed is. Te lage pH's verminderen de opname van de verschillende voedingsstoffen; stikstof, fosfaat en kalium door het gewas.

Met een jaarlijkse onderhoudsbekalking wordt de jaarlijkse onttrekking van gewassen en verzuring van de bodem gecompenseerd.

 

Ook kan er een reparatiebemesting noodzakelijk zijn om een lage pH te corrigeren. Voor de beide toepassingen geldt hoe eerder in het najaar wordt bekalkt, des te beter. De herfst is namelijk een goed moment om de basis te leggen voor het volgende jaar.De kalkmeststof heeft dan de tijd om in te werken, zodat hij optimaal zijn werk kan doen. Met bekalking is het mogelijk om een hogere opbrengst en kwaliteit te behalen. Bij maïs is de wortelontwikkeling beter bij een juiste pH.

 

We kunnen verschillende soorten kalk leveren en verstrooien middels onze vijzelstrooier of met de breedstrooier, beide voorzien van weeginrichting. 

Ik ben geinteresseerd
Ik ben geinteresseerd
Verstuur

voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen!

BEL 0514-562541

grasland vernieuwing