Gras

Voor het inkuilen kunnen we u op verschillende manieren van dienst zijn.

Maaien

Loonbedrijf Hoekstra beschikt over een Massey Ferguson maaier met een werkbreedte van 9.30 meter. Maaiers zijn voorzien van kneuzers. Het maaien met kneuzen versnelt het drogingsproces en bespaart een schudbeurt.

Lees meer
Ronde balen persen

Loonbedrijf Hoekstra werkt met 3 Krone ronde balen persen met variabele maten van 1,25 meter tot 1,40 meter. De ronde balenpers is voorzien van maximaal messen over een breedte van 2.15 meter.  Ook beschikken wij over een ronde balenpers met foliebinding i.p.v. net. Dit zorgt voor arbeidsgemak met voeren en een betere silagekwaliteit / conservering door minder lucht ...

Lees meer
Vierkante pakkenpers

Loonbedrijf Hoekstra werkt met een Krone Bigpack vierkante pakkenpers. Deze pers is voorzien van drogestof meting en weeginrichting. Het formaat van de pakken is120 cm bij 90 cm. Andere lengtes zijn in overleg mogelijk. Ook geschikt voor stro persen. De pakken worden gewikkelt met een Kuhn wikkelaar. Transport van de pakken kunnen wij voor u regelen.

Lees meer
Opraapwagens

Loonbedrijf Hoekstra kuilt in met 5 Schuitemaker opraapwagens. Er kan gesneden worden met messen variabel tussen 0-40 messen. Ook kunnen wij verschillende soorten middelen toevoegen, zoals EM-silage en ECOSYLE.  Voor het verdelen en aanrijden van de bult beschikken wij over meerdere verdelers.

Lees meer
Gras hakselen

Loonbedrijf Hoekstra werkt met een Claas 930 hakselaar met grasbek. Het is mogelijk toevoegmiddelen toe te voegen bij het grashakselen. Voor de afvoer van het gras rijden we met silagewagens van 45 m3 welke voorzien zijn van weeginrichting. Zo kunnen we precies zien hoeveel gewas er van het land komt. Voor het verdelen en aanrijden van het gras maken wij gebruik van een ...

Lees meer
Hooi persen

Loonbedrijf Hoekstra kan ook voor u kleine hooi pakjes persen. 

Lees meer