Aanschaf nieuwe ronde balenpersen

Nieuwe pers-wikkel combinaties voor 2021!

 

Voor het nieuwe seizoen hebben wij geinvesteerd in een tweetal nieuwe ronde balenpersen. Deze persen vervangen de oude persen.Wij hebben de keuze gemaakt om twee verschillende merken aan te schaffen. Namelijk Göweill en Krone. Beide persen bieden dezelfde kwaliteiten zoals hieronder beschreven.

 

Super snijkwaliteit: Door het grote aantal messen in beide machines is het mogelijk te snijden tot een breedte van 35 mm! Daarnaast kan er eenvoudig met minder messen worden geperst voor een langer product. Bijvoorbeeld wensenlijk voor paardenvoer.

 

Lage bodemdruk: Onder beide machines is er gekozen voor hoge en brede banden. Hiermee beperken we de bodemdruk tot een minimum.

 

Foliebinding: 

  • Met foliebinding worden de balen compacter en zijn beter door de folielagen beschermd. Bovendien zorgt de folie voor een extra zuurstofbarrière.
  • De balen kunnen gemakkelijker geopend en gerecycled worden, omdat de mantel- en wikkelfolie samen als afval verwijderd kunnen worden.

Daarnaast blijft net-binding ook gewoon mogelijk.

 

Goed en nauwkeurig wikkelen: De ronde balen worden op nauwkeurige manier en binnen de kortste tijd gewikkeld. Doordat de lucht snel wordt buitengesloten, ontstaan optimale condities voor het gisten van het voer – en dat betekent optimale houdbaarheid en maximale voerkwaliteit.

 

Balenkantelaar: Door middel van een kantelaar achter de persen, is het mogelijk de balen op het land direct op de vlakke kant neer te zetten. De kantelaar is eenvoudig te verwijderen als u de balen op de ronde kant wilt hebben.

 

 

Daarnaast bieden we de mogelijkheid tot wegen van de balen (inclusief drogestof percentage). Simpel en snel is hierdoor inzichtelijk wat uw opbrengst is!

 

Wij hopen u met de aanschaf van deze twee nieuwe persen ook in het komende seizoen van dienst te mogen zijn!

voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen!

BEL 0514-562541