Gras

Voor het inkuilen kunnen we u op verschillende manieren van dienst zijn.

Maaien

Loonbedrijf Hoekstra beschikt over een Fella triple maaier met een werkbreedte van 9.30 meter eneen combinatiemet front en achtermaaier. Maaiers zijn voorzien van kneuzers. Het maaien met kneuzen versnelt het drogingsproces en bespaart een schudbeurt.

Lees meer
Ronde balen persen

Loonbedrijf Hoekstra werkt met 3 Krone ronde balen persen met variabele maten van 1,25 meter tot 1,40 meter. De ronde balenpers is voorzien van maximaal messen over een breedte van 2.15 meter.  Ook beschikken wij over een ronde balenpers met foliebinding i.p.v. net. Dit zorgt voor arbeidsgemak met voeren en een betere silagekwaliteit / conservering door minder lucht ...

Lees meer
Vierkante pakkenpers

Loonbedrijf Hoekstra werkt met een Krone Bigpack vierkante pakkenpers. Het formaat van het pak is 120 bij 90 cm. Andere lengtes in overleg mogelijk. Ook geschikt voor stro persen. De pakken worden gewikkelt met een Tarup wikkelaar. Transport van de pakken kunnen wij voor u regelen.

Lees meer
Opraapwagens

Loonbedrijf Hoekstra kuilt in met 5 Schuitemaker opraapwagens. Er kan gesneden worden met messen variabel tussen 0-40 messen. Ook kunnen wij verschillende soorten middelen toevoegen, zoals EM-silage en ECOSYLE.  Voor het verdelen en aanrijden van de bult beschikken wij over meerdere verdelers.

Lees meer
Gras hakselen

Loonbedrijf Hoekstra werkt met een Claas hakselaar met grasbek. We rijden met silagewagens van 45 m3 met weeginrichting. Zo kunnen we precies zien hoeveel gewas er van het land komt. Voor het verdelen en aanrijden maken wij gebruik van een shovel.

Lees meer
Hooi persen

Loonbedrijf Hoekstra kan ook voor u kleine hooi pakjes persen. 

Lees meer